Planlegger du Jobbskifte i 2024?

Her er 10 tips for å ta med på veien

Nå – godt i gang med 2024, vurderer mange å bytte jobb, søke nye utfordringer eller  tilpasse karrieren med personlige verdier og mål. Hvis du er blant dem som vurderer en endring, her er 10 tips for å sikre en jevn og vellykket overgang:

  1. Reflekter over dine karrieremål: Før du dykker inn i jobbmarkedet, ta deg tid til å reflektere over hva du virkelig ønsker fra din karriere. Er du på jakt etter vekst, balanse eller kanskje et skifte i bransje? Å forstå dine kjerne motivasjoner vil veilede søket ditt.
  2. Oppdater din LinkedIn-profil: Din LinkedIn-profil er din digitale CV. Sørg for at den er oppdatert med dine siste prestasjoner, ferdigheter og et profesjonelt bilde. Et overbevisende sammendrag som reflekterer dine karriereaspirasjoner kan gjøre deg bemerket.
  3. Forbedre dine ferdigheter: Jobbmarkedet utvikler seg kontinuerlig. Identifiser nøkkelferdigheter som trengs i din målrolle eller bransje og ta kurs eller sertifiseringer for å tette eventuelle hull. Dette viser ditt engasjement for personlig vekst og holder deg konkurransedyktig.
  4. Nettverk, nettverk, nettverk: Nettverking forblir et kraftfullt verktøy i jobbsøking. Engasjer deg med bransjegrupper, delta på webinarer og koble deg til med profesjonelle i ditt felt. Ekte relasjoner kan føre til verdifulle innsikter og potensielle jobbmuligheter.
  5. Tilpass din CV og følgebrev: Tilpass din CV og følgebrev for hver søknad for å fremheve relevant erfaring og ferdigheter. Denne personlige tilnærmingen viser arbeidsgivere din genuine interesse og hvordan du er den beste passformen for rollen.
  6. Utnytt sosiale medier: Utover LinkedIn, bruk andre sosiale medieplattformer for å vise frem din ekspertise, delta i profesjonelle diskusjoner og koble deg til med ledere i ditt felt. Et sterkt personlig merke kan tiltrekke seg muligheter direkte til deg.
  7. Forbered deg til intervjuer: Forsk på vanlige intervju spørsmål i din bransje og forbered gjennomtenkte svar. Å forstå bedriftens kultur, produkter og utfordringer kan hjelpe deg med å presentere deg selv som en verdifull ressurs.
  8. Vurder bedriftskulturen: Å være i tråd med en bedrifts kultur er nøkkelen til jobbtilfredshet. Se etter bedrifter hvis verdier resonnerer med dine. Under intervjuer, spør om balanse mellom arbeid og liv, teamdynamikk og bedriftsverdier for å vurdere passform.
  9. Forhandle ditt tilbud: Ikke vær sjenert for å forhandle ditt jobbtilbud. Vær forberedt med forskning på bransjens lønnsstandarder og kommuniser tydelig din verdi. Husk, forhandling kan også inkludere fleksibilitet, fordeler og vekstmuligheter.
  10. Omarm endring med positivitet: Overgangen til en ny jobb kan være utfordrende. Ta imot denne endringen med en positiv innstilling, åpen for å lære og tilpasse seg. Din holdning kan betydelig påvirke din suksess og lykke i den nye rollen.

Konklusjon: Å bytte jobb er et betydelig steg som krever nøye planlegging og forberedelse. Ved å følge disse tipsene kan du forhåpentligvis gjøre jobbsøket ditt mer effektivt.

Om Trond Larsen: Grunnlegger av Talent Gallery. Har jobbet med rekruttering siden 1995. Tildelt «Service to the network» i MRI (2005), Internasjonalt MRI-kontor av året 2007, vert for internasjonale rekrutteringskonferanser siden 2005, medlem av NPAworldwide siden 2014. I løpet av karrieren har han plassert over 1000 mennesker i nye roller.
Hvis du ønsker mer info – kontakt Trond Larsen på mobil 9130 2220 eller send en melding her
Tilbake til start

0e2668a544d7584d02d38b078cfdcf9b