Er det noen verdi å ansette Baby Boomers?

🌟 Verdien av å ansette babyboom-generasjonen 🌟

Når jeg diskuterer kandidatprofiler før jeg starter rekrutteringsoppdrag med kunder, hører jeg ofte: «Vi ønsker en person i alderen 30 til 50 år.» Og når jeg presenterer kandidater, pleier noen kunder å si: «For gammel – vi tror ikke denne personen har nok energi.» Kommentaren dukker ofte opp når en kandidat er 50 år eller eldre.

I dagens kandidatdrevne verden er det lett å fokusere på de nyeste trendene og unge talenter, men la oss ikke glemme den utrolige verdien som babyboom-generasjonen bringer til bordet, spesielt når de nærmer seg pensjonsalder.

🔍 Visdom og ekspertise: Babyboom-generasjonen kommer ofte med tiår med erfaring. De har opplevd økonomiske opp- og nedturer, vært vitne til bransjeendringer og finslipt sine ferdigheter over tid. Denne visdommen og ekspertisen kan være uvurderlig for bedrifter som søker veiledning og stabilitet.

🤝 Mentorskap og ledelse: Å ansette babyboom-generasjonen betyr ikke bare å bringe inn ansatte; det betyr å få mentorer og ledere. Deres omfattende kunnskap kan hjelpe til med å trene og utvikle yngre teammedlemmer, og fremme en kultur med kontinuerlig læring og vekst.

🌏 Andre perspektiver: En flergenerasjons arbeidsstyrke bringer diverse perspektiver til bordet. Babyboom-generasjonen kan tilby innsikter som andre kanskje ikke har vurdert, noe som fører til mer helhetlige beslutninger og innovative løsninger.

💡 Tilpasningsdyktighet: Ikke anta raskt at eldre arbeidstakere er motvillige til endring. Mange babyboom-generasjonen er både teknologisk kyndige og tilpasningsdyktige, og omfavner nye teknologier og arbeidsmetoder. Deres evne til å bygge bro over generasjonskløften kan være en enorm ressurs.

🌱 Overføre kunnskap: Når babyboom-generasjonen nærmer seg pensjon, kan de spille en avgjørende rolle i planleggingen av generasjonsskifter. Overføringen av deres kunnskap kan sikre en jevn overgang og bevare institusjonell hukommelse.

Så neste gang du tenker på å ansette, ikke overse den rikdommen av erfaring og ekspertise som babyboom-generasjonen kan bringe til organisasjonen. Det handler ikke bare om å ansette for nåtiden; det handler om å investere i en lysere fremtid sammen.

#BabyBoomGenerasjonen #ErfaringBetyrNoe #MangfoldOgInkludering #UtviklingAvLederskap #HR #Ansettelser

#BabyBoomers #ExperienceMatters #DiversityAndInclusion #WorkplaceDiversity #LeadershipDevelopment #HR #Hiring

Om Trond Larsen: Grunnlegger av Talent Gallery. Har jobbet med rekruttering siden 1995. Tildelt «Service to the network» i MRI (2005), Internasjonalt MRI-kontor av året 2007, vert for internasjonale rekrutteringskonferanser siden 2005, medlem av NPAworldwide siden 2014 – vert for månedlige «EMEA business development and operation webinars». I løpet av karrieren har han plassert over 1000 mennesker i nye roller.
Hvis du ønsker mer info – kontakt Trond Larsen på mobil 9130 2220 eller send en melding her
Tilbake til start
179261755a605155733822b3404bc02e