Motivasjonstips for å engasjere Gen X på arbeidsplassen

Skjermbilde 2023 09 26 kl. 10.35.44

Av Trond Larsen, partner Talent Gallery

Generasjon X, født mellom 1965 og 1980, utgjør en betydelig del av arbeidsstyrken. Denne generasjonen har spesifikke verdier og preferanser som kan påvirke deres motivasjon på arbeidsplassen. For å opprettholde et høyt engasjementsnivå blant Generasjon X-ansatte, er det viktig å forstå deres behov og tilpasse motivasjonsstrategier deretter.

I denne artikkelen vil vi utforske noen effektive metoder for å motivere Generasjon X på arbeidsplassen.

Anerkjennelse og Verdi:

Generasjon X verdsetter anerkjennelse og takknemlighet for deres harde arbeid og bidrag. Ledere bør gi regelmessig tilbakemelding og anerkjenne deres prestasjoner. Å feire milepæler og suksesser offentlig kan også hjelpe med å motivere og opprettholde engasjement.

Karriereutvikling:

Generasjon X setter pris på muligheter for personlig og profesjonell vekst. Det er viktig å tilby dem utfordrende oppgaver og karriereutviklingsmuligheter. Mentorprogrammer og opplæringsmuligheter kan være svært verdifulle for å opprettholde deres motivasjon og engasjement.

Arbeid-Liv Balanse:

Arbeid-liv balanse er en prioritet for Generasjon X. Fleksible arbeidstidsordninger, muligheten til å jobbe hjemmefra, eller å tilby tidsplanfleksibilitet kan hjelpe med å opprettholde deres motivasjon. Å gi dem frihet til å håndtere personlige forpliktelser samtidig som de oppfyller jobbkravene kan være svært fordelaktig.

Mening og Formål:

Generasjon X ønsker å føle at deres arbeid har mening og bidrar til noe større. Ledere bør kommunisere organisasjonens mål og verdier klart og forklare hvordan deres innsats er avgjørende for å oppnå dem. Å skape en meningsfull arbeidskultur kan bidra til å motivere Generasjon X.

Fleksible Belønningssystemer:

Generasjon X verdsetter fleksible belønningssystemer som anerkjenner deres individuelle preferanser. Det kan være fordelaktig å tilby en rekke belønninger, som fleksible fordeler, bonuser eller fleksible feriedager. Dette gir dem muligheten til å velge belønninger som best passer deres behov.

Konklusjon:

Å motivere Generasjon X på arbeidsplassen kan forbedres ved å implementere skreddersydde strategier som tar hensyn til deres verdier og preferanser. Anerkjennelse, karriereutvikling, arbeid-liv balanse, mening og formål, og fleksible belønningssystemer er essensielle faktorer å vurdere. Ved å implementere disse tiltakene, kan arbeidsgivere opprettholde høye nivåer av engasjement og produktivitet blant Generasjon X-ansatte.

Om Trond Larsen: Grunnlegger av Talent Gallery. Har jobbet med rekruttering siden 1995. Tildelt «Service to the network» i MRI (2005), Internasjonalt MRI-kontor av året 2007, vert for internasjonale rekrutteringskonferanser siden 2005, medlem av NPAworldwide siden 2014 – vert for månedlige «EMEA business development and operation webinars». I løpet av karrieren har han plassert over 1000 mennesker i nye roller.
Hvis du ønsker mer info – kontakt Trond Larsen på mobil 9130 2220 eller send en melding her
Tilbake til start