Hvordan motivere Baby Boomers til fortsatt innsats

Skjermbilde 2023 09 26 kl. 09.25.19

Av Trond Larsen, partner Talent Gallery

På en mangfoldig arbeidsplass er det avgjørende å forstå at motivasjon ikke er lik for alle. Baby Boomers, født mellom 1946 og 1964, bringer uovertruffen erfaring, lojalitet og dedikasjon. Men hvordan holder vi denne ressursen energisk og engasjert? Her er noen tips:

Anerkjennelse & Respekt: Feire deres milepæler, erfaring og innsikt. En enkel anerkjennelse av deres dedikasjon og den verdien de tilfører kan bety mye.

Kontinuerlig Læring: Mange Baby Boomers er ivrige etter å oppdatere sine ferdigheter. Tilby verksteder, kurs eller mentorprogrammer som passer til deres karriereveier.

Oppmuntre til erfaringsdeling: De har sett utviklingen av mange forretningstrender. La dem jobbe med prosjekter hvor de kan formidle sin visdom og etterlate et varig avtrykk.

Fleksible Arbeidstidsordninger: Selv om de er kjent for sin sterke arbeidsetikk, kan fleksibilitet gi en balansert tilnærming til deres profesjonelle og personlige liv.

Tverrgenerasjonell Samarbeid: Fremme miljøer der Baby Boomers kan samarbeide med yngre generasjoner. Denne gjensidige utvekslingen av ideer og erfaringer gagner alle.

Klar Kommunikasjon: Sørg for at de er oppdatert med endringer og oppdateringer. Deres perspektiv er verdifullt, og de setter pris på gjennomsiktighet.

Husk, motivasjon stammer fra forståelse og verdsettelse av individuelle behov. Ved å gjenkjenne de unike styrkene og ønskene til Baby Boomer-generasjonen, skaper vi en arbeidsplass som trives på inkludering, respekt og kollektiv vekst.

Om Trond Larsen: Grunnlegger av Talent Gallery. Har jobbet med rekruttering siden 1995. Tildelt «Service to the network» i MRI (2005), Internasjonalt MRI-kontor av året 2007, vert for internasjonale rekrutteringskonferanser siden 2005, medlem av NPAworldwide siden 2014 – vert for månedlige «EMEA business development and operation webinars». I løpet av karrieren har han plassert over 1000 mennesker i nye roller.
Hvis du ønsker mer info – kontakt Trond Larsen på mobil 9130 2220 eller send en melding her
Tilbake til start