Utfordrende rekrutteringsmarked?

🚀 69% av Norske Bedrifter Står Overfor Rekrutteringsutfordringer

Ifølge en nylig rapport fra Manpower sliter hele 69% av bedriftene i Norge med å finne de rette kandidatene. I dagens konkurransepregete jobbmarked er denne utfordringen mer enn bare statistikk; det krever handling fra HR-profesjonelle og bedriftsledere. Her er noen tips for å revolusjonere rekrutteringsprosessen din:

  1. Utnytt Sosiale Medier & Digitale Plattformer: I den digitale tidsalderen er din online tilstedeværelse ditt første inntrykk. Bruk plattformer som LinkedIn til ikke bare å legge ut jobbannonser, men også for å bygge din bedrifts merkevare. Engasjerende innhold om din arbeidskultur og verdier kan tiltrekke passive kandidater.
  2. Fokuser på innspill fraaAnsatte: Dine nåværende ansatte kan være dine beste ambassadører. Å implementere et robust henvisningsprogram for ansatte kan aktivere deres nettverk og bringe inn kandidater som er en kulturell og profesjonell godt egnet kandidat..
  3. Forsterk din merkevare: En sterk arbeidsgivermerkevare er nøkkelen til å tiltrekke topp talenter. Vis frem hva som gjør din bedrift unik, enten det er innovative prosjekter, et sterkt engasjement for bærekraft, eller en eksepsjonell balanse mellom arbeid og privatliv.
  4. Investér i Opplæring & Utvikling: Med den raske takten av teknologisk endring, kan ferdigheter som er etterspurt i dag være foreldet i morgen. Å investere i opplærings- og oppgraderingsprogrammer forbereder ikke bare din arbeidsstyrke for fremtiden, men gjør også din bedrift mer attraktiv for ambisiøse kandidater.
  5. Forenkle Søknadsprosessen: En tungvint søknadsprosess kan avskrekke potensielle kandidater. Sørg for at prosessen din er brukervennlig, mobiloptimalisert og så strømlinjeformet som mulig.
  6. Diversifiser Din Rekrutteringsstrategi: Se utover tradisjonelle talentbassenger. Vurder kandidater fra ulike bransjer, bakgrunner eller til og med land. Mangfold i teamet ditt kan føre til innovative ideer og løsninger.
  7. Vurder Ekstern Hjelp: Å bruke en ekstern hodejeger kan være smartere nå enn noensinne.

🔍 Husk: Å finne den rette kandidaten handler ikke bare om å fylle en ledig stilling; det handler om å bygge din bedrifts fremtid. La oss omfavne disse utfordringene som muligheter til å vokse og innovere.

Om Trond Larsen: Grunnlegger av Talent Gallery. Har jobbet med rekruttering siden 1995. Tildelt «Service to the network» i MRI (2005), Internasjonalt MRI-kontor av året 2007, vert for internasjonale rekrutteringskonferanser siden 2005, medlem av NPAworldwide siden 2014. I løpet av karrieren har han plassert over 1000 mennesker i nye roller.
Hvis du ønsker mer info – kontakt Trond Larsen på mobil 9130 2220 eller send en melding her
Tilbake til start
DALL·E 2024 01 24 09.13.13 A black and white illustration of a frustrated manager with an even smaller stack of CVs on her desk. The scene is in a business office. The manager,