Tips ved karrierebytte

Skjermbilde 2023 09 26 kl. 09.28.17

Av Trond Larsen, partner Talent Gallery

Noen tips for Gen Y-profesjonelle som bytter bransje eller roller 🔄

Karriereoverganger har blitt en integrert del av den moderne profesjonelle reisen, spesielt for den dynamiske og ambisiøse Gen Y. Enten det er drevet av lidenskap, nye muligheter eller det skiftende forretningslandskapet, er det å bytte bransje eller rolle et beundringsverdig sprang. Her er noen tips for de modige sjelene som tar steget:

Selvinnsikt er nøkkelen 🧠 Før du hopper over, reflekter over ditt ‘hvorfor’. Er du på jakt etter nye utfordringer, personlig vekst eller en endring i arbeidsmiljøet? Å kjenne motivasjonene dine vil veilede beslutningene dine.

Overførbare ferdigheter er gull 💼 Fremhev ferdighetene som kan overføres til den nye rollen eller bransjen. Problemløsing, lederskap, kommunikasjon og tilpasningsevne er universelt verdsatt.

Stopp aldri å lære 📚 Å bevege seg inn i et nytt domene betyr at det venter en læringskurve. Omfavn den! Meld deg på kurs, delta på workshops eller bli sertifisert. Kontinuerlig læring bygger ikke bare bro over kunnskapsgapet, men viser også engasjementet ditt.

Nettverk, nettverk, nettverk 🤝 Koble deg med profesjonelle i den nye bransjen. Deres innsikt og erfaringer kan være uvurderlige. Pluss, de fleste jobbmuligheter kommer gjennom henvisninger og forbindelser.

Søk mentorering 🧭 Å ha en mentor kan betydelig glatte ut støtene i overgangsreisen din. Deres veiledning, støtte og tilbakemeldinger kan være transformative.

Vær tålmodig og hold deg motstandsdyktig 🐢 Overganger tar tid, og det kan være tilbakeslag. Husk, hver erfaring, god eller dårlig, bidrar til din profesjonelle vekst.

Til alle Gen Y-proffene som vurderer eller for tiden navigerer i en karriereovergang, husk dette: Endring er den eneste konstanten. Omfavn den, lær fra den, og la den drive deg fremover. Lykke til! ✨

Om Trond Larsen: Grunnlegger av Talent Gallery. Har jobbet med rekruttering siden 1995. Tildelt «Service to the network» i MRI (2005), Internasjonalt MRI-kontor av året 2007, vert for internasjonale rekrutteringskonferanser siden 2005, medlem av NPAworldwide siden 2014 – vert for månedlige «EMEA business development and operation webinars». I løpet av karrieren har han plassert over 1000 mennesker i nye roller.
Hvis du ønsker mer info – kontakt Trond Larsen på mobil 9130 2220 eller send en melding her
Tilbake til start