Intervjue Gen Y kandidater

Å intervjue kan være både en kunst og en vitenskap, spesielt når det gjelder å knytte bånd med Generasjon Y (de som er født mellom 1981 og 1996). Her er noen tips for å sikre en vellykket og engasjerende intervjueopplevelse:

1️⃣ Digital kompetanse er nøkkelen: Gen-Y vokste opp sammen med den digitale revolusjonen. Sørg for at intervju-prosessene dine er teknologivennlige. Dette betyr en brukervennlig intervjuplattform, klare digitale kommunikasjonsmidler, og hensyn til fjernintervju.

2️⃣ Fremhev vekstmuligheter: Denne generasjonen verdsetter vekst både profesjonelt og personlig. Fremhev veier for avansement, kontinuerlige læringsmuligheter og mentorprogrammer.

3️⃣ Målrettede samtaler: Snakk om bedriftens verdier, oppdrag og hvordan deres potensielle rolle passer med det større bildet. Gen-Y ser ofte etter roller som gjør en forskjell.

4️⃣ Arbeidslivsbalanse: Dykk ned i hvordan selskapet ditt fremmer en sunn balanse mellom arbeid og fritid, enten det er fleksible arbeidstimer, initiativer for mental helse eller retningslinjer for fjernarbeid.

5️⃣ Toveisgate: Husk, de intervjuer deg like mye som du intervjuer dem. Oppfordre til spørsmål og vær forberedt på å diskutere aspekter som bedriftskultur og teamdynamikk.

6️⃣ Tilbakemelding er viktig: Etter intervjuet, gi tidsriktig og konstruktiv tilbakemelding. Selv om de kanskje ikke passer perfekt nå, kan en positiv intervjueopplevelse føre til henvisninger eller fremtidige samarbeid.

Om Trond Larsen: Grunnlegger av Talent Gallery. Har jobbet med rekruttering siden 1995. Tildelt «Service to the network» i MRI (2005), Internasjonalt MRI-kontor av året 2007, vert for internasjonale rekrutteringskonferanser siden 2005, medlem av NPAworldwide siden 2014 – vert for månedlige «EMEA business development and operation webinars». I løpet av karrieren har han plassert over 1000 mennesker i nye roller.
Hvis du ønsker mer info – kontakt Trond Larsen på mobil 9130 2220 eller send en melding her
Tilbake til start
GenY