Kraftig økning i jobbmarkedet

🚀 Jobbmarkedet: Kraftig økning i Januar 2024 🚀

Etter en måned i 2024, erdet interessant å se på utviklingen i det norske jobbmarkedet! Sammenlignet med januar i fjor, har antallet ledige stillinger på FINN skutt i været med utrolige 50%. Enda mer imponerende er det en økning på 100% fra samme tid i 2019. I januar ble det i gjennomsnitt postet 49.528 stillinger. Denne bemerkelsesverdige veksten inviterer til en dypdykking i de sannsynlige årsakene bak denne økningen.

🌟 Teknologiske fremskritt: Den ustoppelige takten av digital transformasjon og teknologisk innovasjon har skapt et vell av nye roller, spesielt innen teknologirelaterte felt. Bedrifter er konstant på utkikk etter talenter som kan navigere i de nyeste teknologiene og drive digital vekst.

🌱 Økonomisk gjenoppretting etter pandemien: Ettersom bedrifter kommer seg fra pandemiens innvirkning, er det en fornyet kraft i ansettelser for å støtte ekspansjon og fylle hull som ble skapt i usikre tider. Denne gjenoppblomstringen er et tegn på økonomisk helse og tillit.

🤝 Skifte i arbeidskultur: Overgangen til fjern- og hybridarbeidsmodeller har åpnet dører for en mer mangfoldig og geografisk spredt arbeidsstyrke. Bedrifter er ikke lenger begrenset av lokasjon, noe som fører til flere muligheter.

📈 Fremvoksende industrier: Sektorer som fornybar energi, AI og helsevesen blomstrer, og skaper nye jobbroller som ikke eksisterte for noen år siden. Denne utviklingen er et vitnesbyrd om vårt stadig skiftende industrielle landskap.

💡 Ferdighetsrevolusjon: Det er økende vekt på opplæring og omskolering, noe som fører til fremveksten av nye roller som krever spesialiserte ferdighetssett. Denne endringen understreker viktigheten av kontinuerlig læring i våre karrierereiser.

Disse faktorene kombinert illustrerer et dynamisk og utviklende jobbmarked, modent med muligheter for både jobbsøkere og arbeidsgivere. Når vi ser totalt på disse endringene, er det avgjørende å forbli tilpasningsdyktige, dyktige og åpne for nye muligheter.

Utfordringen for bedrifter og institusjoner akkurat nå er å tiltrekke seg de beste potensielle kandidatene. Kanskje er et samarbeid med en hodejeger mer aktuelt enn noensinne?

Om Trond Larsen: Grunnlegger av Talent Gallery. Har jobbet med rekruttering siden 1995. Tildelt «Service to the network» i MRI (2005), Internasjonalt MRI-kontor av året 2007, vert for internasjonale rekrutteringskonferanser siden 2005, medlem av NPAworldwide siden 2014. I løpet av karrieren har han plassert over 1000 mennesker i nye roller.
Hvis du ønsker mer info – kontakt Trond Larsen på mobil 9130 2220 eller send en melding her
Tilbake til start
DALL·E 2024 01 31 08.15.41 An illustration in black and white, depicting numerous 'Open Position' advertisements. The scene is set in a bustling city street, with a variety of p