Ny håndbok i rekruttering

Rekruttering er en av de viktigste oppgavene du har som leder.  I en tid hvor det er en stor kamp om de
dyktigste medarbeiderne opplever mange norske bedrifter følgende:

    • Mangel på gode søkere
    • Få søkere
    • For mange ikke kvalifiserte søkere

Det kan være en tanke å finjustere rekrutteringsprossen i dette markedet.

I vår helt nye e-Bok “RekrutteringsHåndbok går vi igjennom rekrutteringsprosessen fra A til Å. Vår egen opplæringsmanual. Du kan lese mer om boken her.

Send oss en melding her og be om å få ditt eksemplar sendt på e-post nå.  Gjelder bedrifter – ikke kandidater.
Vi tilbyr også internopplæring for bedrifter og offentlige virksomheter. Kontakt oss for et tilbud!  Ring gjerne 9130 2220.

Kommentarer fra kunder

Adm. Dir. Fagkjede, Oslo:
Bra og smart dette Trond. Mange gode tips – samtidig som det er en god markedsføring.

Leder mediabyrå, Oslo:
Veldig bra, den vil jeg gjerne dele med ledergruppen min

Leder, reklamebyrå, Oslo:
God idé. Verdt å studere

Leder, finansselskap, Telemark

Vi jobber hardt nå for å identifisere investeringsprosjekter av interesse. Det er ikke så lett å plukke fremtidige suksessvirksomheter.

Det du er inne på i boken din er en viktig del av dette. Hvordan klarer vi å identifisere det rette teamet til å bygge verdier i de casene vi går inn i. Veldig oversiktlig og godt hjelpemiddel det her. Jeg trur at den spisser budskapet bra på hvor krevende det egentlig er å rekruttere og hvilke feller og risikofaktorer som ligger der. I tillegg tvinger den folk som skal rekruttere til å ta standpunkt til hva man vil oppnå med team og med enkeltansettelser.

Banksjef, Telemark:
Takk for at du delte denne med meg, ble så nysgjerrig når jeg begynte å lese at jeg nå har «skummet» gjennom hele.  Mange gode tips, denne kommer jeg til å få brukt for.  Raust at dere deler, men jeg tror dere vinner på det da den forteller meg i alle fall at det å ansette er en meget omfattende prosess som krever både kompetanse og tid.”