Nor Lines

Nor Lines International AS er et logistikk selskap i sterk ekspansjon, med en omfattende aktivitet i Norge og Nord-Europa.Nor Lines ble nylig oppkjøpt av Samskip. Samskip er et globalt logistikkselskap som tilbyr transporttjenester og andre relaterte tjenester via land, sjø, jernbane og luft med spesiell fokus på kostnadseffektiv, bærekraftig og miljøvennlig transport. Med en årlig omsetning på 630 millioner euro er Samskip et av de største transportselskapene i Europa med kontorer i 24 land i Europa, Nord og Sør-Amerika, Asia og Australia og med 1500 ansatte over hele verden.

Samskips aktiviteter i Norge er hovedsaklig tilknyttet containerfrakt i det Europeiske shortsea-markedet, til/fra havner i Oslofjorden og langs vestkysten, samt fryselager og terminaltjenester i Ålesund, gjennom datterselskapet FrigoCare AS. Ca 30 ansatte er fordelt mellom kontorer i Oslo og Ålesund.

Gjennom 50% eierskap i selskapet Silver Sea AS, med base i Bergen, er Samskip videre engasjert i frakt av frossen fisk til/fra Norge og Europa.
Nor Lines og Samskip sammen, vil styrke sin tilstedeværelse og sitt nettverk i Norge. I tillegg til styrking av tjenestetilbudet for sjøtransport, gjennom engasjement av sideport/fryseskip og multipurpose skip i linjefart langs vestkysten og Nord-Norge. Landsdekkende transport & distribusjon gjennom bil, bane og Hurtigruten bidrar vesentlig til totaltilbudet for Norske og internasjonale kunder.