Rekruttering i et kandidatdrevet marked

Når du rekrutterer i et kandidatdrevet marked, betyr det at det er stor konkurranse om de beste kandidatene, og at kandidatene har større makt til å velge hvilken arbeidsgiver de vil jobbe for. I dag er det nesten 49.000 ledige stillinger på FINN – rekordhøye tall. Her er noen tips som kan hjelpe bedrifter med å rekruttere i et slikt marked:

Bygg et godt employer brand

Arbeidsgivere som er kjent for å ha en god arbeidskultur, gode fordeler, og muligheter for karriereutvikling, vil ha en større sjanse for å tiltrekke seg de beste kandidatene. Det er viktig å markedsføre bedriftens kultur og verdier både internt og eksternt.

cbc63f3e3edf1a1350dcf8e632182bb1

Tilpass rekrutteringsprosessen

Kandidater som har etterspørsel kan ofte velge mellom flere tilbud, og dermed har de mindre tålmodighet for en lang og byråkratisk rekrutteringsprosess. Gjør rekrutteringsprosessen så kort og effektiv som mulig, med klare og tydelige beskjeder om hva som forventes av kandidaten.

Bruk sosiale medier

De fleste kandidater vil søke etter jobber på nettet. Bedrifter kan bruke sosiale medier til å markedsføre ledige stillinger og employer brand, samt bygge relasjoner med potensielle kandidater.

Fokus på lønn og fordeler

Lønn og fordeler kan være en viktig faktor for kandidater som vurderer jobbtilbud. Sørg for at lønnen og fordeler som tilbys er konkurransedyktige og attraktive for de beste kandidatene.

Bygg et nettverk

Bedrifter kan også bygge nettverk og relasjoner med tidligere kandidater som ikke fikk jobben, men som likevel har potensial til å bli gode kandidater i fremtiden. Ved å holde kontakten med disse kandidatene kan bedrifter bygge en talentpool som kan brukes senere.

Gi en god kandidatopplevelse

En god kandidatopplevelse kan øke sjansen for at kandidaten tar jobben hvis de blir tilbudt en stilling. Behandle kandidater godt under rekrutteringsprosessen og gi dem god tilbakemelding, selv om de ikke får jobben. Dette kan bidra til å bygge et godt rykte for bedriften og gjøre det mer attraktivt for fremtidige kandidater.

Talent Gallery har rekruttert dyktige kandidater til kunder i hele Norden siden 1997. Kontakt oss gjerne på dette skjemaet for en uforpliktende samtale om rekruttering i Norge, Norden eller andre steder i verden. Vi lover rask tilbakemelding.

Tilbake til startsiden.

Publisert av Talent Gallery, april 2023.