Hvordan lykkes med rekruttering 2020?

Noen interessante statistikker om rekruttering samlet fra NPAworldwide. Blant annet når du bør legge ut annonser, e-post vs InMail fra LinkedIn, hvor mange kandidater er passive kandidater.

Beste dagen å legge ut

Beste og mest vanlige dag for en bedrift å legge ut stilling ledig annonse er mandag, så vær på utkikk i begynnelsen av uken for nye stillinger. Kandidater blant de 25 første som søker en jobb har 3 x større sannsynlighet for å bli ansatt. Er du tidlig ute er det en fordel i søknadsprosessen.
Når det gjelder å legge ut jobbene dine på nettet, er ikke alle dager like. I følge LinkedIn fant de ut at fredager, lørdager og søndager er de absolutt verste dagene å legge ut nye stillinger på. Visnings- og søknadsraten er høyest på mandager, og avtar gradvis ettersom uken går. Så vurder å legge ut jobbene dine søndag kveld eller mandag morgen for optimal eksponering.

73% av kandidatene er passive arbeidssøkere

Hva med statistikken for rekruttering av kandidater som allerede har en jobb, men er åpne for å høre om nye muligheter?  De er ikke klare til å ta steget og søke en annen stilling, men utgjør den største poolen av kandidater for enhver jobb. Den beste måten å nå ut til disse kandidatene? Bruk en profesjonell hodejeger. Rekrutterings rådgivere er den beste måten for en bedrift å engasjere passive jobbsøkere!

LinkedIn-forbindelser blir intervjuet og ansatt

En studie fant ut at 122 millioner mennesker fikk et intervju gjennom LinkedIn og 35,5 millioner av disse  ble ansatt gjennom den person de hadde kontakt med på nettstedet.

Kandidater funnet på LinkedIn trekker seg sjeldnere

En god LinkedIn-statistikk for bedrifter som rfekrutterer er at ansatte som er hentet gjennom nettstedet, har 40% mindre sannsynlighet for å forlate selskapet i løpet av de første seks månedene enn andre kandidater.

InMail vs e-post

I gjennomsnitt er LinkedIns svar på svar på InMail 3 ganger høyere enn vanlig e-post. Hvis du refererer til en tidligere arbeidsgiver du har felles, øker du sjansene for å få et InMail-svar med 27%.

Topp kandidater tilgjengelig i bare 10 dager

Headhuntere har fortalt kunder i mange år at beslutningsvegring kan føre til at du mister topp talenter. Kvalitetskandidater må ansettes raskt, eller de blir ansatt av andre konkurrenter. Studier viser at topp talenter er tilgjengelig i 10 dager i gjennomsnitt.

Vis meg pengene!

Ingen går ned i lønn!  52% av de undersøkte kandidatene sier at lønnspakken er det som motiverer til en aksept av en arbeidsgivers tilbud.  Etter hvert har pensjonsvilkårene fått en betydelig større fokus i lønnsforhandlinger.

Branding Matters

Din merkevare trenger å posisjonere bedriften som en topp arbeidsgiver fordi topp talent ønsker å jobbe for topp arbeidsgivere. Sterke Corporate Brands som hjelper potensielle ansatte til å se virksomheten din som vellykket og i stark utvikling vil levere 3 ganger flere kvalitets ansettelser.

Dersom du har spørsmål i forbindelse med rekruttering – kontakt headhunter Trond Larsen, mobil 9130 2220. Han har jobbet med rekruttering siden 1995.

Les også våre 14 gratis tips om rekruttering

#rekruttering #headhunting #npaworldwide #talent gallery #trond larsen